På Journalistuddannelsens 1. semester har målrettede instruktionsvideoer givet bedre muligheder for at differentiere undervisningen og skabt  mere  tid  til   at   diskutere indhold med de studerende .

Hvordan undgår man som underviser, at tiden med de studerende kommer til at handle om teknik, når det gerne skulle være indholdet, der er i centrum? På journalistuddannelsens 1. semester har Andreas Leer Scharnberg lavet målrettede instruktionsvideoer i brugen af tre forskellige platforme til online artikler.

Der findes i forvejen tutorials og instruktioner til diverse platforme, men ved at vælge tre ud og lave instruktioner, der mere præcist rammer det, de studerende har brug for til at løse opgaven, er det meget mere enkelt for dem at komme igang.

“Vi har lagt videoer til tre forskellige platforme med forskellige sværhedsgrader ud til de studerende. De kommer med forskellige forudsætninger og vi får derfor mulighed for at differentiere, så dem der vil lave det mest enkle kan gøre det, mens andre har mulighed for at vælge den mere avancerede løsning”, fortæller Andreas.

Se oversigten over videoerne her:

Den enkle
Sådan arbejder du med artikler på Medium.com
https://padlet.com/andreasleerscharnberg/mediumtutorials

Den lidt mere avancerede
Sådan arbejder du med artikler på spark.adobe.com
https://padlet.com/andreasleerscharnberg/sparktutorials

Den avancerede
Sådan arbejder du med din artikel på Wix.com
https://padlet.com/andreasleerscharnberg/wixtutorials

Mere tid til indholdet
Ved at lægge den tekniske præsentation af online platformene udenfor undervisningen, bliver der mere tid til den indholdsmæssige diskussioner: “Vi kunne nemt have brugt et par timer på at gennemgå de her platforme, og den tid kan vi i stedet bruge på det, det handler om, nemlig indholdet”, fortæller Andreas.

Videoerne er målrettede og ensartede, og det gør det lettere blot at henvise til dem, hvis der begynder at dukke spørgsmål op af mere teknisk karakter. De er skruet sammen så man hurtigt kan finde svar på mest typiske spørgsmål ved publiceringen, og kan finde svar uanset, om man sidder hjemme, på skolen eller i et tog og arbejder med opgaven. Den korte og målrettede form, gør det let at finde svar på netop den udfordring man sidder med. Det kan være: Sådan får ud billeder sat op ved siden af hinanden eller sådan får du video ind i din artikel.

Kun behov for én superbruger
En anden gevinst ved instruktionsvideoerne er, at kun én af underviserne på tværs af holdene, behøver at være superbruger i forhold til platformene. Det frigiver noget tid i forberedelsen til de andre undervisere, at de ikke skal forholde sig til den tekniske del af afleveringerne, ligesom de heller ikke skal bruge tid på dem i undervisningen.

Tilbage til underviserværktøjer

Anbefalede værktøjer